Pennut saavuttivat eilen 5vkon iän. Uskomatonta kuinka nopeasti aika kuluukaan. Pennut ovat jo valtavia möhköjä, etenkin Ähky ;)

Tästä lähtien yritän kirjoitella pennuista niiden tulevilla nimillä. Hopsulla tämä on varsin helppoa, sillä neiti taitaa jäädä kutsumanimeltään Hopsuksi. Kiho eli Paha on tätä nykyä siis Turbo, Pikku Myy on Rilla, Kiituri on Pimu, Syöksystä tulee Veeti ja Ähkystä Furi. Siinä onkin meikäläisellä opettelemista.

Talo on kuin pyörremyrskyn jäljiltä kun pennut hetken pyörivät vapaana. Pentulaatikossa otetaan enää vain unet, muuten alkaa hirmuinen huuto jos jää sinne hereillä ollessa. Lelut ja luut saavat kyytiä, samoin sohvalta roikkuvat varpaat ja sohvanpäälliset. Mikään ei ole pennuilta turvassa.

Kaikista hauskinta on seurata pentujen toilailuja. Furi (kirjoitin kyllä ensin Ähky) yrittää syödä kaikkea, kiviä, metallihäkkiä ja lehtiä ja oksia. Toki muutkin jyrsivät kaikenlaista, mutta Furi on luonnonlahjakkuus. Lisäksi "pikkuinen" Furi jää nykyisin jumiin sohvan alle, sillä herra tykkää nukkua sohvan alla, muttei raukka enää pääse pois sieltä.

Pimu onkin aika tapaus. Tytöistä rauhallisin, mutta murisee ja pörisee kyllä, jos joku liikaa kiusaa, väistää kuitenkin mieluummin. Ulkona haahuilee omiaan, mutta tulee kiltisti kutsuttaessa paikalle. Nenäruttukin on huimasti parantunut, hieman pigmenttiäkin alkanut jo tulemaan. Ei todellakaan äänekkäimmästä päästä. Tykkää nukkua kroppa pitkänä, takajalat suoraan taaksepäin ja etujalat kanssa.

Hopsu on porukan söpöilijä. Ehdottomasti äänille herkin, vaikkakaan ei onneksi pingo tuhatta ja sataa karkuun, vaikka säikähtääkin. Vetää toki matalaksi ja lähtee sivummalle, mutta tulee hetken päästä kutsusta takaisin. Kuitenkin Hopsu mennä touhottaa ulkona reippaasti, ei hätkähdä vieraita paikkojakaan. Ja tällä hetkellä painii Roihun kanssa lattialla.

Rilla onkin sitten tytöistä se täpäkin. Ääntä ja omaa tahtoa tuntuu välillä löytyvän. Painii vauhdikkaasti, mutta rähähtää vasta kunnolla jos joku meinaa ihan tosissaan alistaa. Tänään raahasi yhden lelun omaan rauhaansa ja alkoi sitä nykertämään itsekseen. Tytöistä äänekkäin ja vaativin. Neidolta löytyy hyvä taistelutahto ja menoa ja meininkiä. Tämä onkin tytöistä suosikkini ja olisi jäänyt kotia, ellei Roihua olisi.

Veeti on aikamoinen pörinäpakkaus. Kiusaa siskojaan ja veljiään minkä ehtii. Yrittää alistaa jokaisen pennun. Vauhtia riittää ja rohkeasti liikkuu ulkonakin. Tykkää hirmuisesti repiä hihoja ja yrittää purra nenää sylissä. Edelleen pojista kevyin.

Turbo on rasavillein. Herra karkailee miun esteviritelmistäni, huutaa pentulaatikossa jos ei pääse juuri silloin pois kun haluaa. Lisäksi kiipeilee paperikasojen ja laatikoiden päällä. Varsinainen seikkailija siis... ulkonakin painelee menemään ties missä. Ei ole montaa kuvaa herrasta paikoillaan.

Pennut ovat päässeet jo autoilemaankin kertaalleen, tätä sitten harrastetaan tulevaisuudessa useamminkin. Hirmuinen huuto ja valitus oli häkissä, mutta se nyt alkoi jo ennen auton käynnistymistä. Pitää siis vain autoilla enemmän ja enemmän.

Nyt kuitenkin itse nukkumaan hiljalleen...jaksaa aamulla taas herätä ruokkimaan pentuja!